zondag 30 juni 2019

Klimkin: 'Verraad van Europa raakt ons allemaal'

Minister Pavlo Klimkin.
Het besluit van de Raad van Europa om Rusland zonder voorwaarden het stemrecht terug te geven is hard aangekomen in Oekraïne, zegt minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken. ''Dit verraad raakt ons allemaal'', schrijft de minister op zijn Facebookpagina. Hij ontkent tegelijkertijd dat de Raad van Europa het op een akkoordje met Rusland heeft gegooid om de 24 Oekraïense zeelieden vrij te laten.

''Het ergste van dit alles is nog wel dat Rusland en Europa menen dat ze achter onze rug om zaken kunnen bekokstoven die ons direct raken'', aldus Klimkin die meent dat Rusland nu een vrijbrief heeft om met Oekraïne te doen wat het wil, terwijl Europa slechts toekijkt. ''De kans is groot dat we nu tenminste twee generaties lang in een soort van grijs gebied zitten tussen Rusland en Europa in.

Hij haalt ook uit naar president Volodimir Zelenski: ''Helaas heeft het gebrek aan ervaring bij hem en zijn team ons hier ook parten gespeeld.'' Klimkin hamert er vervolgens op dat ''Oekraïne, en Oekraïne alleen'' de toekomst van het land dient te bepalen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: