woensdag 12 juni 2019

FlixBus gaat ook vanuit Kyiv en Lviv rijden

De FlixBus is een opvallende verschijning. Foto: FlixBus
De Duitse vervoersmaatschappij FlixBus wil vanuit Kyiv gaan rijden op meerdere bestemmingen. Allereerst op Lviv, en van daaruit naar bestemmingen buiten Oekraïne, met tussenstops in Zjitomir en Rivne. Buitenlandse bestemmingen van de low cost busmaatschappij zijn Boedapest, Krakau, Wenen en onder meer Berlijn en München. Eind dit jaar worden ook de steden Dnipro, Charkiv en Odesa opgenomen in het netwerk van FlixBus. Sinds 2017 is het al mogelijk om vanuit de West-Oekraïense stad Uzhgorod met FlixBus naar West-Europa te reizen.

Een enkele reis vanuit Kyiv naar Krakau gaat 21 euro kosten, naar Praag 44 euro en naar het Duitse Hannover 72 euro. Passagiers mogen een koffer met een gewicht van maximaal 20 kilogram meenemen en handbagage die hooguit 7 kilogram mag wegen. FlixBus biedt momenteel tickets aan voor een speciale prijs tussen de 5 en 15 euro.

Na drie zware ongelukken in Duitsland waarbij FlixBus betrokken was, zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen. FlixBus huurt andere busmaatschappijen in die de ritten uitvoeren. Er wordt van ze verwacht dat er 's nachts twee chauffeurs op de opvallende oranje-groene bussen zitten, dat er op elke bus een systeem aanwezig is dat de chauffeur waarschuwt als hij in slaap dreigt te vallen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: