dinsdag 25 juni 2019

Rebellen vallen 44 maal aan, vier soldaten gewond

Dag na dag neemt het oorlogsgeweld toe in Oost-Oekraïne. Gisteren waren er maar liefst 44 aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Vier Oekraïense soldaten liepen verwondingen op. Elke aanval werd door het leger beantwoord en dat had tot gevolg dat drie rebellen gewond raakten. Het leger haalde een onbemand verkenningsvliegtuigje van de rebellen uit de lucht en wist een radarinstallatie van ze te vernielen.

De aanvallen van de rebellen waren gericht tegen de legerposities bij Avdiivka, Krasnohorivka, Marjinka en de dorpen Vodiane, Pavlopil, Bohdanivka, Sjirokine, Kamjanka, Piski, Novoselivka Droeha, Tsjermalik, Talakivka, Pivdenne, Novhorodske, Loehanske, Novoloehanske en Kraikivka. Er werd geschoten met onder meer 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren. Ook zetten de rebllen pantserwagens in tegen het leger.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er gisteren vijftien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de luchthaven, bij Spartak, Troedovska Collieri, Alexandrovka, Dolomitnoje, Gagarin Collieri, Bezzimennoje, Leninskoje, Sachanka en Kominternovo. Het leger zou onder meer 82 en 120 millimeter mortieren en pantserwagens hebben gebruikt bij de aanvallen. Vijftien huizen werden beschadigd. De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen met 82 millimeter mortieren en geweervuur in de omgeving van de buurtschap Froenze.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: