woensdag 19 juni 2019

Soldaat gedood, zes gewonden, elf aanvallen

Een Oekraïense soldaat is afgelopen nacht gedood en er was een gewonde door aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Gisteren liepen vijf soldaten verwondingen op. De rebellen vielen het Oekraïense leger gisteren elfmaal aan, onder meer met 82 en 120 millimeter mortierenen granaatwerpers, bij de steden Avdiivka, Krasnohorivka en de dorpen Vechniotoretske, Piski, Vodiane, Loehanske, Novoloehanske, Travneve en Trojtske.

Na middernacht waren er aanvallen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur op legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Novotrojtske en Lebedinske. Hierbij vielen een dode en gewonde onder de soldaten.

Volgens de separatisten in Donetk zijn vanmorgen aan de westkant van de stad Donetsk een kinderziekenhuis, een overdekt zwembad, een kolenmijn en tien huizen beschadigd bij een artillerieaanval van het Oekraïense leger. Mijnwerkers zaten enige tijd ondergronds vast, maar ze zijn inmiddels allemaal in veiligheid gebracht, aldus het persagentschap DAN. Het is niet duidelijk of er elders wel slachtoffers zijn gevallen.

De separatisten in Loehansk melden drie aanvallen van het leger op hun posities bij de buurtschap Kalinovo en het dorp Molodezhnoje. Er zou geschoten zijn met antitankraketten, 82 en 120 millimeter mortieren en artilliegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: