vrijdag 14 juni 2019

Rebellen vallen 29 maal aan, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Er waren 29 van zulke aanvallen, met onder meer 152 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Elke aanval werd door het leger beantwoord. Daarbij zou een rebel gewond zijn geraakt.

Er werd door de rebellen geschoten op soldaten bij de dorpen Vodiane, Novoselivka Droeha, Sjirokine, Novotrojtske, Novomichailivka, Lebedinske, Berezove, Talakivka, Bohdanivka, Borivske, Loehanske, Zolote-4, Zajtseve, Pivdenne, Stanitsja Loehanska en Krimske. Na middernacht waren er twee aanvallen met 120 en 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur op legerposities bij Pivdenne en het stadje Marjinka.

De separatisten in Donetsk melden veertien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de luchthaven van Donetsk, Alexandrovka, Troedovskje, Spartak, Jasinovata, Vasiljevka, Dokoetsjajevsk, Sjachta Gagarina, Zajtseve, Bezimenoje, Leninkskoje en Sachanka. Er zou geschoten zijn met 152 millimeter artillerie, antitankraketten, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers.

Het waterpompstation Vasiljevka ligt stil door stroomuitval, waaronder ook 600 huishoudens in Krasni Partizan nabij de stad Jasinovata te maken hebben. In Dokoetsjajevsk liep een woning schade op. Vanmorgen vroeg zouden bovendien drie woningen beschadigd zijn bij een aanval van het leger op rebellen bij Troedovski met 82 millimeter mortieren. Het leger schoot vanuit de richting van Marjinka, aldus het persagentschap DAN.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er gisteren vijf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Zolote-5, de buurtschappen Kalinove en Froenze, en het dorp Lozovoje met onder meer 82 millimeter mortieren, antitankgranaten en artilleriegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: