woensdag 19 juni 2019

Dood Timtsjoek mogelijk moord, geen ongeluk

De politie sluit niet op voorhand uit dat parlementslid Dmitro Timtsjoek is vermoord. Er zijn meerdere scenario's denkbaar, aldus Sergej Kniazev, het hoofd van de Nationale Politie. Dat Timtsjoek een schotwond in zijn hoofd heeft, staat vast. Minder duidelijk is het of hij om het leven is gekomen door eigen schuld, zoals zijn fractiegenoot Anton Herashtsjenko eerder vandaag bekend maakte.

Timtsjoek zou bij het schoonmaken van een pistool zichzelf per ongeluk in het hoofd hebben geschoten. Hij was echter een militair expert en ook nog altijd reserveofficier van het Oekraïense leger, en dus mag verondersteld worden dat hij wist hoe hij verstandig met een wapen om moest gaan.

Hij was niet alleen in zijn woning, want er was een vrouw bij hem waarvan de politie de identiteit niet heeft vrijgegeven. Zij wordt verhoord over de precieze gang van zaken. Politiewoordvoerder Jaroslav Trakalo verklaarde later tegenover de Oekrajinska Pravda dat bij het onderzoek naar de juiste toedracht wordt uitgegaan van moord met voorbedachte rade.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: