vrijdag 28 juni 2019

Medvedtsjoek brengt Zelenski in lastig parket

Het initiatief van oligarch Viktor Medvedtsjoek waardoor vier Oekraïense gevangenen door de separatisten worden vrijgelaten, heeft president Volodimir Zelenski in een lastig parket gebracht. Hij beloofde in de afgelopen maanden keer op keer dat hijzelf alles in het werk zou stellen om de gevangenen vrij te krijgen, maar werd eergisteren verrast doordat Medvedtsjoek in Moskou met de leiders van de separatisten in Donetsk en Loehansk wel tot zaken kwam.

Tijdens een persconferentie gistermiddag reageerde Zelenski fel. ''Ik zeg het nog maar weer eens: ik heb nog nooit in mijn leven gesproken met meneer Medvedtsjoek, niet als president en ook niet in al die jaren daarvoor. Zo zit het.'' De president vroeg zich ook hardop af wat Medvedtsjoek heeft bezield om op eigen houtje met de separatisten te gaan praten. ''Waarom is hij zo kort voor de verkiezingen met ze gaan praten over de gevangenen en wil hij zo graag een eind maken aan de oorlog?''

Aanhangers van het extreem-rechtse Nationaal Korps demonstreerden gistermiddag in Kyiv tegen de solo-actie van Medvedtsjoek, die voorzitter is van het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven en een persoonlijk vriend is van de Russische president Vladimir Poetin.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: