vrijdag 14 juni 2019

Saakasjvili doorstaat keuring voor militaire dienst

Saakasjvili omringd door medisch personeel.
Foto: Facebookpagina Saakasjvili
Micheil Saakasjvili blijft verbazen. Hij voert zelf de kandidatenlijst van zijn Beweging van de Nieuwe Krachten aan bij de komende verkiezingen, terwijl hij nog niet de verplichte vijf jaar in Oekraïne woont en dus niet in het parlement gekozen kan worden. En nu blijkt dat hij een militaire keuring voor de militaire dienst heeft ondergaan.

''Mijn gezondheid is fantastisch, ik ben goedgekeurd en ik ben klaar om Oekraïne gewapend en wel te verdedigen'', laat hij weten op zijn Facebookpagina. Saakasjvili is sinds 29 mei weer Oekraïens staatsburger, nadat voormalig president hem zijn paspoort had afgenomen. Porosjenko's opvolger Volodimir Zelenski besloot het terug te geven en ruim twee weken keerde Saakasjvili terug in Kyiv.

Saakasjvili is dus lijsttrekker van de door hem opgerichte Beweging van de Nieuwe krachten. De tweede plek is voormalig plaatsvervangend procureur-generaal David Sakvarelidze, net als Saakasjvili een geboren Georgiër. Derde op de kandidatenlijst staat ex-parlementslid Oles Donii, gevolgd door schaakster Natalja Zhoekova en de econoom Volodimir Lanovi.

Het is onduidelijk wat de Beweging van de Nieuwe Krachten tot stand kan brengen. In de peilingen wordt de partij gerangschikt onder 'minder dan 2 procent' aanhang. Saakasjvili zelf: ''We gaan niet voor een plek in de coalitie of voor ministersposten, we gaan vechten voor een beter Oekraïne, en zorgen er voor dat er mensen achter de tralies verdwijnen.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: