dinsdag 18 juni 2019

Rebellen vallen 34 maal aan, soldaat raakt gewond

De door Rusland aangestuurde rebellen voerden gisteren 34 aanvallen uit op het leger. Bij één van die aanvallen raakte een Oekraïense soldaat gewond. Elke aanval werd beantwoord en dat had tot gevolg dat drie rebellen verwondingen opliepen. De aanvallen met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en granaatwerpers. waren gericht tegen de legerposities bij Avdiivka, Marjink, Popasna en de dorpen Sjirokine, Lebedinske, Talakvika, Pishtsjevik, Vodiane, Pavlopil, Novoselivka Droeha, Piski, Opitne, Pivdenne, Krimske, Loehanske, Sjoemi, Novotoshkivske, Novo-Oleksandrivka en Zolote-4.

Na middernacht was er een enkele aanval met een granaatwerper en een zware mitrailleur op soldaten bij het dorp Loehanske.

De separatisten in Donetsk melden dat een woning en een benzinestation in het dorp Krasnoarmejskoje vanmorgen zijn beschadigd bij een aanval van het Oekraïense leger met 122 millimeter artillerie. Volgens de separatisten in Loehansk waren er drie aanvallen, gericht tegen hun posities bij de buurtschap Kalinovo en het dorp Nizhneje Lozovoje. Er zou met 120 millimeter mortieren zijn geschoten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: