dinsdag 18 juni 2019

Merkel wil sancties tegen Rusland in stand houden

De Duitse bondskanselier Angela Merkel.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft president Volodimir Zelenski beloofd dat zij vasthoudt aan de sancties zo lang Rusland de Krim bezet houdt. Merkel zei dit vanmiddag op een gezamenlijke persconferentie met Zelenski, die op bezoek was in Berlijn. ''We zullen in Europa één lijn moeten trekken'', merkte de bondskanselier op.

Zij was positief over de aankondiging van president Zelenski dat hij de humanitaire situatie in de provincies Donetsk en Loehansk wil verbeteren, maar ook dat hij door wil gaan met de onderhandelingen in Minsk.

Merkel toonde zich echter ook voorstander van terugkeer van Rusland in de Raad van Europa. Rusland mocht op enig moment niet langer het woord voeren in de Raad van Europa, waarop het land besloot om zich terug te trekken en pas terug te keren als de oude rechten worden hersteld. ''We hebben al diverse pogingen gedaan om Rusland er weer bij te betrekken en dat lukt te lukken. Tegelijkertijd moeten we er wel op blijven hameren dat Rusland verkeerd bezig is op de Krim en in de Donbas.''

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen: