woensdag 17 januari 2024

'Er is altijd wel reden om Oekraïne aan te vallen'

De Russische ex-president Dmitri Medvedev, tegenwoordig de tweede man van de Nationale Veiligheidsraad, waarschuwt het buurland dat Rusland hoe dan ook een eind zal maken aan het voortbestaan van Oekraïne. Het kan tien jaar duren, of vijftig jaar, maar er is altijd een aanleiding te vinden om het land aan te vallen. 'Waarom? Het voortbestaan van een onafhankelijk land op historische Russische grond zal altijd een reden zijn om oorlog tegen te voeren', schrijft Medvedev op Telegram.

Hij noemt Oekraïne een 'kankergezwel' en een 'kunstmatig gecreëerd land' dat nooit door Rusland erkend zal worden. 'Er is honderd procent kans dat het tot een nieuwe oorlog komt, ongeacht welke veiligheidsgaranties het Westen geeft aan het marionettenregime in Kyiv. Het stopt voor Rusland niet als Oekraïne lid wordt van de Europese Unie, zelfs niet als dit kunstmatige land toetreedt tot de NAVO.'

Medvedev meent ook dat de Oekraïners 'ook al wensen ze de Russen nu allemaal dood' en 'ook al haten ze onze president', toch zullen ze op een dag besluiten dat ze beter in een 'groots gemeenschappelijk land' willen leven dan dat voor altijd voor hun land moeten vechten.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: TASS

1 opmerking:

geert457 zei

Daar zijn kosten aan