vrijdag 6 september 2019

Soldaat gedood, ook gewonde bij 21 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen en een tweede soldaat liep verwondingen op bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Er werden door de rebellen met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweervuur 21 aanvallen uitgevoerd op posities van het leger.

De aanvallen waren gericht tegen soldaten bij Avdiivka, Zolote en de dorpen Talakivka, Novohnativka, Vodiane, Lebedinske, Novotrojtske, Verchniotoretske, Pavlopil, Pishtsjevik, Zajtseve, Pivdenne en Novhorodske. Na middernacht waren er al weer twee aanvallen met 82 millimeter mortieren en geweervuur op legerposities bij Pavlopil en Vodiane.

Volgens de separatisten in Donetsk heeft een speciale eenheid van het Oekraïense leger gisteren tevergeefs geprobeerd om bij het dorp Novaja Marjevka door de verdediging van de rebellen te breken. Van de tien manschappen van deze eenheid zouden er tenminste vijf zijn gedood of gewond zijn geraakt. De rebellen verloren zelf heen van hun mensen bij de schermutseling.

Ook melden de separatisten dat afgelopen nacht een inwoonster van het dorp Roza gewond zou zijn geraakt bij een beschieting door het leger met 152 millimeter artillerie. Ook zouden vier huizen en de oogst op een landbouwperceel bij het dorp in brand zijn geraakt.

De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen op hun posities bij de dorpen Lozove en Zolote-5. Het leger zou hier hebben aangevallen met een 82 millimeter mortier, een antitankgranaatwerper en geweervuur.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: