maandag 30 september 2019

'Daniljoek al weer weg bij Nationale Veiligheidsraad'

Oleksandr Daniljoek.
De dagen van Oleksandr Daniljoek als secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad lijken alweer geteld, vijf maanden na zijn benoeming. Volgens diverse media heeft Daniljoek afgelopen vrijdag zijn ontslag aangeboden aan president Volodimir Zelenski. De president zou afgelopen weekeinde, na zijn terugkeer uit New York, met diverse mensen hebben gesproken en intussen hebben besloten om Daniljoek's ontslag te accepteren. Ook is al gemeld dat Daniljoek ambassadeur wordt in de Verenigde Staten of Groot-Brittannië.

De 44-jarige Daniljoek kwam in 2005 in overheidsdienst als economisch adviseur van toenmalig premier Joeri Jechanoerov. Hij was ook adviseur van president Viktor Janoekovitsj, vertegenwoordigde president Petro Porosjenko in het parlement en was vanaf september 2015 plaatsvervangend stafchef van Porosjenko.

In april 2016 werd Daniljoek minister van Financiën. Hij moest in juni vorig jaar opstappen na een conflict met premier Volodimir Hrojsman. Sinds begin dit jaar maakte Daniljoek eerst deel uit van het campagneteam van de huidige president die hem in mei benoemde tot hoofd van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad.

Bronnen: 112.ua, Wikipedia

Geen opmerkingen: