donderdag 19 september 2019

Vijf aanvallen, Oekraïense soldaten ongedeerd

De door Rusland aangestuurde rebellen voerden gisteren vijf aanvallen uit op het leger. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond. Er werd door de rebellen enkel met granaatwerpers geschoten op de legerposities bij de dorpen Berezove, Vodiane, Travneve en Krimske. Na middernacht waren er twee aanvallen met geweervuur op soldaten bij het stadje Zolote en het dorp Mikolajivka.

De separatisten in Donetsk maken melding van veertien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Dokoetsjajevsk, Jasinovata, Mineralnoje, Spartak, Staromichailovka, Dzerzhinski, Novaja Tavriva, Kominternove, Leninske en Sachanka. Het leger zou gebruik hebben gemaakt van 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en artilleriegeweren. De aanvallen zouden voor stromuitval hebben gezorgd in de dorpen Jelenovke en Kominternove.

De separatisten in Loehanks spreken van een enkele aanval van het leger. Rebellen bij het dorp Logvinove zouden beschoten zijn met een granaatwerper en een zware mitrailleur.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: