donderdag 12 september 2019

Twee Oekraïense soldaten gedood, een derde in kritieke toestand

Weer zijn twee Oekraïense soldaten gedood bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Een derde soldaat raakte gewond en verkeert in levensgevaar. De rebellen vielen het leger achttien maal aan, met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur. Ook was een sluipschutter actief en werden soldaten vanuit pantserwagens bestookt.

De aanvallen waren gericht tegen de legerposities bij de steden Avdiivka en Krasnhohorivka, en de dorpen Bohdanivka, Nevelske, Novohnativka, Piski, Novotrojtske, Vodiane, Pishtsjevik, Pavlopil, Zholobok, Zajtseve, Loehanske, Novoloehanske en Novhorodske. Na middernacht was er opnieuw een aanval op soldaten bij Pishtsjevik met een antitankwapen.

Drie medewerkers van het 'ministerie voor Noodsituaties' van de separatisten in Donetsk zijn gistermiddag gewond geraakt toen ze bezig waren een brand te blussen in het dorp Troedovska Collieri en werden beschoten, volgens de separatisten door het Oekraïense leger.

Het zou gaan om een van de zestien aanvallen die het leger deden op posities van de rebellen bij dit dorp en bij het Volvo Center aan de rand van de stad Donetsk, het dorp Spartak, de stad Jasinovata en de nabijgelegen dorpen Kroetja Balka, Mineralne en Kashtanove. Verder bij Horlivka, Dokoetsjajevsk, Petrovske, Oktober en Leninske. Er zou geschoten zijn met mortieren, granaatwerpers, geweervuur en vanuit pantserwagens.

De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen van het leger, gericht tegen hun posities bij de dorpen Kalinove, Kalinovka en Froenze. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, zware mitrailleurs en artilleriegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: