vrijdag 13 september 2019

Rebellen vallen 21 maal aan, weer soldaat gedood

Een Oekraïense soldaat van de Nationale Garde is gisteren om het leven gekomen bij een van de 21 aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Dat brengt het aantal gesneuvelde Oekraïense soldaten deze maand op zes, terwijl zestien soldaten verwondingen opliepen. Een van de gewonden is er nog altijd slecht aan toe.

De rebellen schoten met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Pishtsjevik, Vodiane, Novohnativka, Verchnioretske, Hnoetove, Lebedinske, Sjirokine, Zajtseve, Novhorodske, Krimske, Travneve, Loehanske en Majorsk. Na middernacht waren er twee aanvallen met 82 millimeter mortieren en geweervuur op soldaten bij Novotrojtske en Zajtseve.

De separatisten in Donetsk melden zestien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Troedovska Collieri, het Volvo Center aan de noordkant van de stad Donetsk, Spartak, Jasinovata, Kroetja Balka, Mineralnoje, Kashtanove, Horlivka, Dokoetsjajevsk, Petrovske, Oktober en Leninske. Er zou geschoten zijn met mortieren, granaatwerpers, geweren en vanuit pantserwagens.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er drie aanvallen van het leger met mortieren, granaatwerpers en een zware mitrailleur op hun posities bij de dorpen Zhelobok, Froenze en Logvinove.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: