maandag 9 september 2019

Zelenski gaat nog deze maand op bezoek bij Trump

President Volodimir Zelenski.
President Volodimir Zelenski vertrekt op maandag 23 september naar de Verenigde Staten, waar hij op een nog nader te bepalen moment een ontmoeting heeft met president Donald Trump. Minister Vadim Pristajko van Buitenlandse Zaken zei dit vanmiddag op een gezamenlijke persconferentie in Kyiv met zijn Moldavische ambtgenoot Nicu Popescu. ''We hebben een uitnodiging ontvangen voor een werkbezoek'', aldus Pristajko.

Zelenski had Trump onlangs al willen ontmoeten in Polen, bij de herdenking van de Duitse inval in 1939. Trump liet het op het laatste moment afweten vanwege de orkaan Dorian. De Oekraïense president sprak in Warschau wel met de Amerikaanse vicepresident Mike Pence.

Er zit ook nog een eerste ontmoeting in de pijplijn met de Russische president Vladimir Poetin. Zelenski en Poetin hebben elkaar al enkele malen telefonisch gesproken, afgelopen zaterdag ook nog na de geslaagde gevangenenruil. Mogelijk wordt nog deze maand een overleg gehouden van de Normandische Vier: behalve Zelenski en Poetin zijn dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: