zondag 15 september 2019

Volker hoopt op gesprek met Soerkov over Donbas

Kurt Volker.
Het is al weer lang geleden, en dat lag niet aan de speciale Amerikaanse gezant Kurt Volker. Het Kremlin vindt het nu kennelijk tijd worden voor een ontmoeting tussen Volker en de Russische zaakgelastigde voor de Donbas, Vladimir Soerkov. De twee spreken elkaar op korte termijn, liet Volker gisteren weten op de jaarlijkse YES-conferentie. Eenvoudig gaat dat niet, trouwens. ''We proberen al twee weken tot een afspraak te komen. Ik hoop dat het ons snel lukt.''

Volker zei ook dat de Verenigde Staten bereid zijn om mee te praten met de Normandische Vier - Oekraïne, Rusland, Duitsland en Frankrijk - maar dat Rusland daar moeilijk over doet. Er is wel sprake van afstemming met de vier landen met het oog op de komende ontmoeting van de Normandische Vier.

''De Amerikaanse regering staat welwillend tegenover de plannen die president Zelenski in de afgelopen maanden naar buiten heeft gebracht om meer hervormingen door te voeren, de corruptie tegen te gaan, het verminderen van de invloed van de oligarchen op de Oekraïense politiek en de toenadering tot de EU en de NAVO'', aldus Volker.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: