dinsdag 24 september 2019

Rebellen vallen 24 maal aan, 2 soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen vielen 24 maal aan met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, geweervuur en vanuit pantserwagens. Doelwit waren de legerposities bij Krasnohorivka, Popasna en de dorpen Bohdanivka, Novotrojtske, Vodiane, Pishtsjevik, Hnoetove, Talakivka, Novohnativka, Loehanske, Novoloehanske, Orichove, Travneve en Zajtseve. Na middernacht waren er twee aanvallen met geweervuur op soldaten bij Krasnohorivka en Travneve.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er vijftien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Alexandrovla. Troedovska Collieri, de luchthaven bij de stad Donetsk, Zajtseve, Dolomitnoje, Vasiljevka, Kominternove en Sachanka. Het leger zou mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren hebben gebruikt.

De separatisten in Loehansk melden drie aanvallen met een 82 millimeter mortier, 73 millimeter artilleriegeschut en geweervuur op hun posities bij Logvinove en Krasni Jar.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: