maandag 30 september 2019

Rebellen vallen 26 maal aan, burger gewond

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren 26 maal aangevallen. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond. Dat was ook zaterdag niet het geval. Toen voerden de rebellen 23 aanvallen uit. Volgens de separatisten in Donetsk is vanmorgen vroeg een 59-jarige man gewond geraakt toen hij bij de controlepost bij de bezette stad Horlivka werd beschoten door het Oekraïense leger. Hij liep een schotwond op, maar kon ter plekke medisch worden behandeld.

De rebellen schoten zelf met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, geweren en vanuit pantserwagens op legerposities bij Avdiivka, Zolote en de dorpen Novotrojtske, Pavlopil, Vodiane, Talakivka, Pishtsjevik, Piski, Opitne, Nevelske, Travneve, Loehanske, Novoloehanske, Krimske, Novhorodske, Choetir Vilni en Novotoshkivske.

Na middernacht waren er twee aanvallen soldaten bij Novotrojtske en Vodiane met 82 millimeter mortieren, geweren en pantserwagens.

De separatisten in Loehansk melden vijf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Froenze, Holoebovske, Logvinove en Zhelobok. Het leger zou geschoten hebben met 82 en 120 millimeter mortieren, artilleriegeweren en vanuit pantserwagens.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: