dinsdag 17 september 2019

Rebellen vallen 23 maal aan, 3 soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen, terwijl een derde soldaat levensgevaarlijk gewond raakte bij een verkenningsoperatie. De rebellen vielen het leger 23 maal aan, onder meer met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers.

De aanvallen waren gericht tegen de legerposities bij Marjinka, Krasnohorivka en de dorpen Pishtsjevik, Pavlopil, Lebedinske, Verchniotoretske, Vodiane, Opitne, Nevelske, Mikolajvka, Novotrojtske, Loehanske, Novotoshkivske, Novoloehanske, Novhorodske en Krimske. Na middernacht waren er alweer twee aanvallen met granaatwerpers, gericht tegen soldaten bij Novotrojtske en Zalizne.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger vanmorgen hun posities aan bij de dorpen Alexandrovka en Vasiljevka. Er zou twee uur lang geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, een granaatwerper en vanuit pantserwagens. Er wordt geen melding gemaakt van slachtoffers of schade.

De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen gisteren. Het leger zou met 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten en vanuit pantserwagens hebben geschoten op rebellen bij Holoebovske, Dolgoje, Nizhneje Lozovoje en Kalinove.


Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: