donderdag 12 september 2019

Peiling: 71 procent tevreden over president Zelenski

President Volodimir Zelenski.
President Volodimir Zelenski doet het goed, vindt 71 procent van de Oekraïners. Volgens een peiling van het onderzoeksbureau Rating is slechts 11 procent ontevreden over zijn werk, terwijl 18 procent er geen mening over zegt te hebben. Vergeleken met een peiling in juli is de tevredenheid over de president fors gegroeid.

Premier Oleksiej Hontsjaroek is nog maar net bezig en dat zorgt er voor dat twee derde van de ondervraagden geen oordeel over hem en zijn kabinet kon vellen. Toch is nog 29 procent tevreden over wat de premier in gang heeft gezegd en is opnieuw 11 procent ontevreden.

Rating vroeg ook een oordeel over het nieuwe parlement. Daarbij bleek dat 45 procent geen idee heeft of het parlement het goed of slecht doet. Van de andere ondervraagden bleek 39 procent tevreden en 16 procent ontevreden. Het besluit om parlementsleden hun zetel af te nemen als ze zich bezondigen aan 'pianostemmen' - stemmen voor een ander bij diens afwezigheid - door maar liefst 90 procent is verwelkomd. Dat geldt ook voor het opheffen van de parlementaire onschendbaarheid en het voornemen om het aantal parlementsleden terug te brengen van 450 naar 300.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: