vrijdag 20 september 2019

"Deal met Kolomosjki gaat Zelenski goodwill kosten'

De voormalige Amerikaanse ambassadeur Steven Pifer waarschuwt president Volodimir Zelenki voor een compromis met oligarch Ihor Kolomosjki over de PrivatBank. ''In de eerste maanden van zijn presidentschap heeft Zelenski politiek veel gewonnen in zowel Oekraïne als het Westen, inclusief het IMF. Hij moet voorzichtig om gaan met Kolomojski (dus geen compromis over de PrivatBank), omdat hij anders veel goodwill gaat verliezen'', aldus de oud-ambassadeur die nu verbonden is aan de Amerikaanse denktank Brookings.

Pifer is niet de enige die Zelenski er voor waarschuwt om het niet op een akkoordje te gooien met Kolomosjki, want eerder al lieten internationale waarnemers en deskundigen weten dat dit Oekraïne veel kwaad kan doen.

Begin deze week kwam de Financial Times met het bericht dat president Zelenski zijn stafchef Andriej Bohdan opdracht heeft gegeven om tot een compromis met Kolomosjki te komen. Het aanwijzen van Bohdan is op zich al controversieel genoeg, want hij was voor zijn benoeming tot Zelenski's stafchef als advocaat van Kolomojski actief bezig om de nationalisatie van de PrivatBank teruggedraaid te krijgen en een schadevergoeding van 1,8 miljard te eisen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: