zondag 29 september 2019

Aantal verkeersdoden moet met 30 procent dalen

Foto: Nationale Politie.
Het ministerie van Infrastructuur wil het aantal verkeersdoden volgend jaar met 30 procent terugbrengen. Dat komt er op neer dat het aantal mensen dat om komt in het verkeer met maar liefst 1.050 daalt, want in de afgelopen jaren waren er doorgaans 3.500 verkeersdoden.

Onderminister Joeri Lavrenjoek erkent dat het een ambitieuze doelstelling is, maar hoogst noodzakelijk. Er komen namelijk meer mensen om in het verkeer dan in het oorlogsconflict in de Donbas.

Er wordt volgend jaar 4 miljard hrivna (152 miljoen euro) uitgetrokken voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dit jaar en 5 procent van het totale budget van het ministerie van Infrastructuur voor de aanleg en onderhoud van het Oekraïense wegennet.

Volgens onderminister Lavrenjoek moet het verkeer veiliger worden door de aanleg van rotondes, vluchtheuvels, slimme verkeerslichten en verlichte oversteekplaatsen voor voetgangers. Dit jaar werden al meer dan 100.000 ongelukken geregistreerd. Daarbij kwamen ruim 1.900 verkeersdeelnemers om het leven.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: