donderdag 26 september 2019

Rebellen vallen 32 maal aan, 3 soldaten gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen. De door Rusland aangestuurde rebellen voerden in totaal 32 aanvallen uit op het leger. Daarbij werden 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweren ingezet door de rebellen, Ook vielen ze aan met pantserwagens en was er een sluipschutter actief.

De aanvallen waren gericht tegen legerposities bij Krasnohorivka, Marjinka, Avdiivka, Svitlodarsk en de dorpen Vodiane, Piski, Opitne, Novotrojtske, Novohnativka, Travneve, Pivdenne, Zolote-4, Novothoshkivske, Loehanske en Zajtseve.

De rebellen vielen dinsdag 23 maal aan. Daarbij kwam een Oekraïense soldaat om het leven en raakte een tweede soldaat gewond.

Volgens de separatisten in Donetsk waren er gisteren 22 aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Zhabitsjevo, Abakoemov Collieri, Troedovska Collieri, Alexandrivka, Staromichailovka, Hrabari, Spartak, de luchthaven, Holmovski, Gagarin Collieri, Dolomitnoje, Zajtseve, Dokoetsjajevsk, Leninske en Sachanka. Er zou geschoten zijn met 122 en 152 millimeter, mortieren, granaatwerpers en artilleriegeweren. Een school, vijf huizen, twee gebouwen en een auto zouden schade hebben opgelopen bij de beschietingen.

De separatisten in Loehansk spreken van vier aanvallen op hun posities bij Donetski, Lozovoje, Kalinove. Bij Donetski werd een rebel gedood bij een aanval. Het leger zou gebruik hebben gemaakt van een pantserwagen, een granaatwerper en geweervuur.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: