dinsdag 24 september 2019

Zelenski spreekt vandaag met Trump in New York

President Volodimir Zelenski.
President Volodimir Zelenski heeft later vandaag een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Er is een uur uitgetrokken voor dit gesprek dat plaats heeft in het gebouw van de Verenigde Naties in New York. Beide presidenten zijn daar voor een algemene vergadering van de VN.

''Ik hoop op een betekenisvol, inhoudelijk gesprek'', aldus Zelenski op een bijeenkomst met Oekraïners die in de Verenigde Staten wonen. Hij voegde er aan toe dat Oekraïne de Amerikaanse steun nodig heeft, ook bij de komende ontmoeting van de Normandische Vier. ''Het is de bedoeling dat we concrete resultaten boeken die er voor zorgen dat de oorlog stopt en wij onze nu bezette gebieden terug krijgen. Wij geloven daar in, we willen dit en we doen ons best daarvoor.''

Het is voor het eerst dat Zelenski en Trump elkaar spreken. Begin deze maand zou er al een ontmoeting zijn in Warschau, waar de Duitse inval in Polen werd herdacht die het begin was van de Tweede Wereldoorlog. Maar Trump liet op het laatste moment verstek gaan.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: