woensdag 11 september 2019

Zes Oekraïense soldaten gewond bij aanvallen

Zes Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Daarmee is het aantal gewonde soldaten deze maand inmiddels opgelopen tot vijftien, terwijl in de afgelopen tien dagen ook drie Oekraïense soldaten werden gedood. De rebellen vielen het leger gisteren negentien maal aan.

Er werd met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, geweren en vanuit pantserwagens geschoten op soldaten bij Avdiivka, Krasnohorivka, Popasna en de dorpen Bohdanivka, Novotrojtske, Vodiane, Hnoetove, Pishtsjevik, Katerininivka, Krimske, Novozvanivka, Novotoshkivske, Majorsk en Krimske.

Volgens de separatisten in Donetsk zijn gisteravond twee inwoners van het dorp Staromichailivka gewond geraakt bij een aanval van het Oekraïense leger vanuit de richting van de stad Krasnohorivka. Een man en een vrouw raakten gewond. Ook zou een huis zijn beschadigd.

De separatisten in Loehansk melden twee aanvallen op hun posities bij de dorpen Goloebovski en Niozhneje Lozovoje. Er zou geschoten zijn met 82 en 120 millimeter mortieren en met een zware mitrailleur.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: