vrijdag 6 september 2019

Gevangenenruil: morgen, of toch weer later?

De geruchtenmachine rond de gevangenenruil met Rusland gaat nog altijd op volle toeren door. Russische media melden dat de ruil wellicht morgen is. Oekraïne zou volgens het persagentschap Interfax de 24 in november gevangen genomen zeelieden terugkrijgen en nog eens elf andere politieke gevangenen, waaronder filmregisseur Oleh Sentsov.

Diezelfde media houden echter een slag om de arm voor wat betreft de datum waarop de gevangenenruil plaats heeft. Er zou nog geen overeenstemming zijn bereikt over de Oekraïners Stanislav Klich en Mikola Karpjoek. De Russische president Vladimir Poetin zei eerder tijdens een gesprek met het Oekraïense parlementslid Viktor Medvedtsjoek dat hij ''een andere kijk'' heeft op de vrijlating van dit tweetal.

Ruslandzou bij de ruil onder meer de journalist Kirill Vishinski krijgen Vishinski was redactiechef van RIA Novosti in Kyiv. Hij wordt beschuldigd van verraad. Ook de Oekraïense militairen Maskim Odintsov en Alexander Baranov zouden naar Rusland gaan. Dit tweetal wordt beschuldigd van verraad en deserteurs. Over de Oekraïense separatist Volodimir Tsemach is de afgelopen dagen het nodige te doen geweest. Hij wordt nog altijd beschuldigd van terrorisme, maar werd gisteren uit voorarrest ontslagen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: