vrijdag 7 juni 2019

Peiling: Dienaar van het Volk leidt met 48,2 procent

Dienaar van het Volk van president Volodimir Zelenski heeft in een nieuwe peiling van het onderzoeksbureau Rating een comfortabele voorsprong. De partij krijgt 48,2 procent van de kiezers achter zich, meer dan viermaal zoveel als het pro-Russische Opoisitie Platform/Voor het Leven dat uit komt op 10,7 procent.

Daarna volgen Europese Solidariteit, het voormalige Solidariteit van ex-president Petro Porosjenko, met 7,8 procent en de Moederlandpartij van Joelia Timsojenko met 6,8 procent. De vierde plaats met 5.6 procent wordt opgeëist door nieuwkomer, de partij Stem van leadzanger Vsjatoslav Vakartsjoek van de populaire band Okean Elzy. Vakartsjoek liet lange tijd in het midden of hij presidentskandidaat wilde zijn, maar uiteindelijk koos hij voor deelname aan de parlementsverkiezingen.

Onder de kiesdrempel van 5 procent belanden Kracht en Eer van de voormalige chef van de staatsveiligheidsdienst SBOe Ihor Smeshko (4,3 procent), Burgerpositie van Anatoli Hritsjenko (3 procent) en de Radicale Partij van Oleh Liasjko (2,4 procent). Alle andere partijen scoren lager dan 2 procent.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: