maandag 6 mei 2019

Rebellen vallen leger Oekraïne elfmaal aan

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben gisteren elf aanvallen uitgevoerd op posities van het leger. Aan Oekraïense zijde raakte niemand gewond, maar de rebellen verloren door tegenvuur van het leger een van hun manschappen. Ook zouden vijf rebellen gewond zijn geraakt. De rebellen schoten met onder meer 120 millimeter mortieren, antitankraketten en vanuit pantserwagens op de soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Talakivka, Pavlopil, Lebedinske, Bohdanivka, Pishtsjevik, Novozvanivka, Novo-Oleksandrivka en Krimske.

De separatisten in Donetsk spreken van zeven aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de stad Jasinovata (vlakbij Avdiivka) en de dorpen Mineralnoje, Golmoski, Elenovka, Oktober, Kominternovo en Sachanka. Het leger zou daarbij onder meer mortieren en pantserwagens hebben ingezet. In Elenovka zou een inwoner gewond zijn geraakt. Twee huizen in dit dorp en een in Golmovski zouden schade hebben opgelopen.

Volgens de separatisten in Loehansk waren er drie aanvallen van het leger op hun posities bij Kalinovo, Kalinovo-Borstsjevatoje. E zou geschoten zijn met onder meer 120 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: