dinsdag 21 mei 2019

Rebellen vallen tienmaal aan, soldaat raakt gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gewond geraakt bij een van de tien aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Er werd bij elke aanval teruggeschoten en dat kostte een rebel het leven. Zes rebellen zouden gewond zijn geraakt.

Er werd door de rebellen met onder meer 82 millimeter mortieren en granaatwerpers geschoten op de legerposities bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Hnoetove, Starohnativka, Vodiane, Opitne, Novhorodske, Novotoshkivske, Zolote-4 en Mikolajvka Droeha. Na middernacht waren er aanvallen met tankgranaten en zware machine geweren op soldaten bij Vodiane en Hnoetove.

De separatisten in Donetsk melden vijf aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Spartak, Vasiljevka, Leninskoje en de buurtschap Zhabisjevo. Omstreeks 19.00 uur gisteravond zou het pompstation bij Vasiljevka onder vuur zijn gekomen. Er werd geschoten met onder meer 82 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens. De separatisten hebben het over slechts één aanval. Rebellen bij het dorp Zhelobok zouden beschoten zijn met 82 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: