woensdag 15 mei 2019

Soldaat gedood, twee gewonden bij elf aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij een van de elf aanvallen die de door Rusland aangestuurde rebellen deden op het leger. Twee soldaten liepen verwondingen op. Elke aanval werd beantwoord en door tegenvuur zou ook een rebel gewond zijn geraakt. De aanvallen van de rebellen met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren waren gericht tegen de legerposities bij de dorpen Lebedinske, Vodiane, Sjirokine, Pavlopil, Sjoemi, Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka, Majorsk en Loehanske.

Na middernacht waren er nog aanvallen op soldaten bij het stadje Marjinka en de dorpen Pavlopil en Hnoetove. De rebellen schoten daarbij met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

De separatisten in Donetsk spreken van maar liefst zeventien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de luchthaven en bij de dorpen en buurtschappen Zhabitsjevo, Spartak, Troedovskaja Collieri, Alexandrovka, Staromichailovka, Golmovski, Zajtseve, Gagarin Collieri, Verchniotoretske, Jasinovata, Leninskoje, Kominternovo en Sachanka. Het leger zou geschoten hebben met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en granaatwerpers. Vanmorgen had volgens de separatisten een beschieting plaats van het waterpompstation in het dorp Vasiljevka. Niemand raakte gewond.

De separatisten in Loehansk melden zes aanvallen van het leger. Hun posities bij de buurtschap Kalinovo en de dorpen Smeloje en Klinovo-Borstsjevatoje werden beschoten met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Ook zou het leger pantserwagens hebben ingezet tegen de rebellen.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: