woensdag 29 mei 2019

Oekraïense soldaat vermist na schermutseling

Een Oekraïense soldaat wordt sinds gisteren vermist na een schotenwisseling met rebellen bij het stadje Popasna, provincie Loehansk. Hij maakte deel uit van een groep explosievenexperts van de 54e gemechaniseerde brigade die werd beschoten toen ze op inspectie waren langs de frontlijn. Bij de schotenwisseling werden twee rebellen gedood en raakte er een gewond.

De door Rusland aangestuurde rebellen vielen het leger elfmaal aan. Daarbij werd geschoten met onder meer 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. Bij een mortieraanval op het leger bij Sjirokine raakte een soldaat gewond. De andere aanvallen waren gericht tegen legerposities bij Pishtsjevik, Avdiivka, Marjinka, Lebdinske, Kamjanka, Pavlopil, Tsjermalik, Popasna en Zalizne.

De separatisten in Donetsk maken melding van veertien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Spartak, Sjachta Troedovska, Alexandrovka, Zhabitsjevo, Golmovski en Vasiljevk. Er zou geschoten zijn met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten en vanuit pantserwagens. De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen, op Pervomajsk en Froenze. Het leger zou geschoten hebben met granaatwerpers en artilleriegeweren.

Bronnen: Unian, Ukrinform, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: