vrijdag 24 mei 2019

Bohdan ziet anti-Zelinski petitie als 'een goeie grap'

Andri Bohdan ziet de petitie waarmee het aftreden van president Volodimir Zelenski wordt geëist ''een grap, misschien zelfs een goeie grap''. Het hoofd van de presidentiële administratie zei dat in een talkshow op tv-zender 1+1. De petitie werd in de loop van woensdag op de website van de president geplaatst en haalde ruim een etmaal later al de vereiste 25.000 stemmen, waardoor hij verplicht is de petitie serieus te nemen en met een officiële reactie te komen. Inmiddels staat de teller op bijna 47.000 steunbetuigingen.

Volgens Bohdan hoeft de president de eis om af te treden niet serieus te nemen en zal altijd een deel van de bevolking tegen hem zijn. ''Wij gaan er aan werken om het aantal ontevreden mensen terug te brengen'', aldus de man wiens benoeming in de afgelopen dagen juist voor veel ontevredenheid heeft gezorgd.

Bohdan was als advocaat en adviseur van oligarch Ihor Kolomojski al omstreden, maar inmiddels is ook duidelijk geworden dat hij tot 2024 niet eens een topfunctie bij de overheid mag bekleden omdat hij deel uitmaakte van het kabinet-Azarov tijdens het presidentschap van Viktor Janoekovitsj.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: