woensdag 15 mei 2019

WHO: Oekraïne zorgt voor 70 procent van alle nieuwe mazelenpatiënten in Europa

Maar liefst 70 procent van alle nieuwe gevallen van mazelen in Europa is te vinden in Oekraïne, zo blijkt uit cijfers van de wereld-gezondheidsorganisatie WHO. ''Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar werden 34.300 ziektegevallen geconstateerd in 42 Europese landen, waarvan dertien met dodelijke afloop. De doden waren in drie landen: Albanië, Roemenië en Oekraïne'', luidt de verontrustende boodschap van de Verenigde Naties.

In de landen waar mazelen het meest voorkomt, willen de VN en de WHO gaan helpen bij het bestrijden van de ziekte die door complicaties als longontsteking en hersenvliesontsteking bij zowel kinderen als volwassenen voor zoveel problemen zorgt.

Het Oekraïense ministerie van volksgezondheid heeft afgelopen week besloten dat het gratis vaccineren niet alleen meer wordt aangeboden aan iedereen onder de 30 jaar. Dat geldt nu ook voor 30-plussers die in contact zijn gekomen met iemand die mazelen heeft, die niet weten of ze ooit zijn gevaccineerd of waarvan door onderzoek is gebleken dat ze geen antistoffen tegen mazelen hebben. Zestien Oekraïners stierven vorig jaar door complicaties bij mazelen.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: