donderdag 9 mei 2019

Soldaat gedood, vier gewonden, elf aanvallen

De door Rusland aangestuurde rebellen vielen het leger gisteren elfmaal aan. Daarbij kwam een Oekraïense soldaat om het leven en raakten vier soldaten gewond. Omdat het leger elke aanval beantwoordde, werd ook een rebel gedood. Vijf rebellen zouden verwondingen hebben opgelopen. Er werd door de rebellen met onder meer 82 millimeter geschoten op de legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Pavlopil, Bohdanivka, Starohnativka, Lebedinske, Opitne, Novotoshkivske en Zalizne.


De separatisten in Donetsk zeggen dat het Oekraïense leger gisteren zestien aanvallen uitvoerde op hun posities die niet nader worden omschreven. Wel wordt toegegeven dat een rebel werd gedood en dat er twee gewond raakten bij de aanvallen. Ook zou een 55-jarige inwoner van Sjachta Troedovskaja gewond zijn geraakt.

De separatisten in Loehansk maken melding van vier aanvallen van het leger op hun posities bijde buurtschappen Kalinovo en Donetski alsmede op de dorpen Smeloje en Goloebovskoje. Er zou geschoten zijn met onder meer 82 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: