maandag 13 mei 2019

Zestien aanvallen, opnieuw twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Twee rebellen zouden gewond zijn geraakt bij tegenaanvallen. De rebellen voerden zestien aanvallen uit, waarbij werd geschoten met onder meer 120 millimeter mortieren en granaatwerpers.

De aanvallen waren gericht tegen legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Hnoetove, Kamjanka, Novotrojtske, Talakivka, Bohdanivka, Starohnativka, Hranitne, Lebedinske, Novotoshkivske en Zajtseve. Na middernacht werden soldaten bij Bohdanivka onder vuur genmen met antitankgeschut en zware machinegeweren.

Volgens de separatisten in Donetsk viel het Oekraïense leger hun posities gisteren vijftien maal aan met onder meer mortieren, antitankraketten en pantserwagens. De aanvallen richtten zich op de posities van de rebelen bij Spartak, Vasiljevka, Mineralnoje, Kroetja Balka, Zajtseve, Holmovski, Sjachta Gagarina, Petrovskoje, Dokoetsjajevsk, Novolaspa en Sachanka.

De separatisten in Loehansk spreken van negen aanvallen van het leger op hun posities bij Zolote-5, Kalinovo, Froenze, Smeloje, Zhelobok, Veselaja Gora en Goloebovskoje. Er zou met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers zijn geschoten.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: