woensdag 8 mei 2019

Twee soldaten gedood, drie gewonden, 25 aanvallen

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren en afgelopen nacht gedood en drie raakten gewond bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Door tegenvuur van het leger werden ook drie rebellen gedood en raakten er eveneens drie gewond. De rebellen vielen 25 maal aan, met onder meer 122 millimeter artillerie, antitankgeschut, mortieren en pantserwagens.

Doelwit waren de legerposities bij Avdiivka, Popasna en de dorpen Novotrojtske, Vodiane, Mikolajvka, Hnoetove, Nevelske, Starohnativka, Novoselivka Droeha, Lebedinske,BAOhdanivka, Novozvanivka, Katerinivka, Choetir Vilni, Pivdenne en Stanitsja Loehanska. Na middernacht waren er aanvallen op de soldaten bij het stadje Marjina en het dorp Pavlopil.

Volgens de separatisten in Donetsk heeft het Oekraïense leger gisteren twee aanvallen uitgevoerd op het waterpopstation Vasiljavka. Ook zou een bus met werknemers van de waterfabriek Donetsk onder vuur zijn genomen, maar niemand raakte gewond. Verder wordt melding gemaakt van twee aanvallen vanmorgen vroeg met onder meer 82 millimeter mortieren op posities van de rebellen bij Sjachta Troedovskaja en Novaja Tavria.

De separatisten in Loehansk spreken van negen aanvallen van het leger op hun posities bij de buurtschap Kalinovo en het dorp Kalinovo-Borstsjevatoje. Er zou geschoten zijn met 122 en 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. Van eigen verliezen maken de separatisten nooit melding.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: