zaterdag 14 oktober 2023

Zelenski: 'We weten wat Rusland van plan is'

Het is volgens president Volodimir Zelenski voor iedereen wel duidelijk dat Rusland in de komende maanden zal proberen om Oekraïne de beslissende slag toe te brengen. Niet alleen op het slagveld, maar vooral ook door de Oekraïense energievoorziening te vernielen om daarmee de Oekraïners op de knieën te krijgen. Maar, aldus Zelenski in een videoboodschap, Oekraïne zal zich tot het uiterste verzetten.

'We hebben al onze bondgenoten op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen aan het front. Iedereen weet nu hoe het er voor staat en welke terreur ons te wachten staat. Wij weten ook wat ons te doen staat', legde de Oekraïense president uit. 

Hij noemde de voorbije week 'de week van de luchtverdediging voor Oekraïne', met de Duitse toezegging van een extra Patriot  en de Nederlandse toezegging van meer raketten voor dit geavanceerde luchtverdedigingssysteem. 'We krijgen ook meer artillerie, munitie, drones en pantserwagens.'

De Britse militaire inlichtingendiensten zeiden eerder vandaag dat Rusland de afgelopen maanden zoveel mogelijk raketten heeft opgespaard om komende winter weer het Oekraïense energienetwerk weer plat te leggen.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: website president

Geen opmerkingen: