vrijdag 6 oktober 2023

Tokmak bereidt zich voor op Oekraïense leger

Het Russische leger is nog altijd druk met het aanleggen van verdedigingswerken aan de rand van de strategisch gelegen stad Tokmak in de provincie Zaporizja. De Oekraïense troepen zijn bezig aan een gestage opmars naar Tokmak. De stad wordt gezien als een belangrijk 'tussenstation' naar de Zee van Azov. Als het Oekraïense leger de kust weet te bereiken, dan wordt de Russische landroute richting de Krim afgesneden.

Volgens de Britse militaire inlichtingendiensten worden in het dorp Novoprokopivka bunkers van twee verdiepingen hoog gebouwd met daar omheen tunnels en loopgraven aangelegd. Novoprokopivka ligt ten noorden van Tokmak. De bunkers moeten de Russische soldaten en hun officieren beschermen tegen aanvallen met artillerie en kamikaze drones. 

In Tokmak worden loopgraven verstevigd met beton, volgens de Britten om instorten te voorkomen als het weer omslaat en de grond in modder verandert. Ook hebben de Russische officieren hun gezinnen geëvacueerd uit Tokmak. 'Het aanbrengen van meer fortificaties en de evacuaties wijzen er op dat de Russen zich zorgen maken over het oprukkende Oekraïense leger.'

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: