vrijdag 20 oktober 2023

Russische leger lijdt enorme verliezen bij Avdiivka

Het Russische leger blijft grote verliezen lijden. Gisteren zouden 1.380 soldaten zijn gesneuveld en 55 tanks en 120 pantserwagens vernield in de strijd. De grootste verliezen leden de Russen bij Avdiivka waar ze onophoudelijk, maar zonder noemenswaardig succes blijven aanvallen. 

De leiding van het Oekraïense leger maakt nooit melding van eigen verliezen, maar publiceert wel dagelijks de verliescijfers van de Russen. Inmiddels zouden 292.060 Russische soldaten zijn gedood in Oekraïne. Een aantal dat min of meer overeen komt met de inschatting van militaire inlichtingendiensten van onder meer de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. 

Het Russische leger wil nog steeds Avdiivka omsingelen en probeerde gisteren tevergeefs terrein te winnen ten noorden van het stadje bij Stepove en Novokalinove en ten westen ervan bij Sieverne. Alleen al in deze omgeving zouden 900 Russische soldaten zijn gedood en werden 49 tanks en 100 pantserwagens zijn uitgeschakeld. Ook bij Koepjansk en Lieman probeerden de Russen tevergeefs terrein te winnen. De Oekraïense troepen wisten de Russische aanvallen bij het dorp Makiivka af te slaan.

Bronnen: Interfax, The Kyiv Independent

    Geen opmerkingen: