woensdag 11 oktober 2023

Leger Oekraïne brengt Russen een flinke slag toe

De strijd in het oosten en zuiden van Oekraïne verhevigt. Afgelopen etmaal waren er 108 gevechtshandelingen. De Oekraïense luchtmacht voerde 11 aanvallen uit op plekken waar veel Russische soldaten en wapens aanwezig waren. Volgens de generale staf van het Oekraïense leger werden 820 Russische soldaten gedood en verloren de Russen 34 tanks, 7 artilleriesystemen en een station voor het verstoren van radiosignalen. Ook werd een Su-25 gevechtsvliegtuig uit de lucht geschoten.

Het Russische leger probeerde terrein te winnen bij Avdiivka, Koepjansk, Lieman en Bachmoet. De Russen zetten in de omgeving van Avdiivka (provincie Donetsk) drie bataljons in met ondersteuning van tanks en pantserwagens. Er waren aanvallen op Oekraïense posities bij Tonenke, Keramik en Pervomajske die allemaal werden afgeslagen. 

Bij Koepjansk voerden de Russen tevergeefs 30 aanvallen uit op Oekraïense posities bij Sinkivka en Ivanivka in de provincie Charkiv. Oekraïne wist stand te houden bij de dorpen Makiivka en Dibrovka in de provincie Loehansk. Ten zuiden van de stad Bachmoet wisten de Oekraïense troepen terreinwinst te boeken bij Klisjtsjiivka en Andriivka. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: