donderdag 26 oktober 2023

'Aanval op Slavoeta bedoeld voor kerncentrale'

De Russische aanval met drones op Slavoeta in de nacht van dinsdag op woensdag was volgen president Volodimir Zelenski 'hoogstwaarschijnlijk' een aanval op de kerncentrale van Chmelntiski bij deze stad. Hij noemt het 'opnieuw een waarschuwing' voor alle bondgenoten van Oekraïne hoe belangrijk het is om niet alleen de luchtverdediging op te voeren, maar om ook beter toe te zien op de naleving van de sancties tegen Rusland. 

'Steeds opnieuw blijkt dat de aanvalsdrones van de Russische terroristen gemaakt zijn met onderdelen die afkomstig zijn uit andere landen', aldus Zelenski die van plan is om vandaag in een toespraak voor de Europese Raad van ministers opnieuw te pleiten voor strenge handhaving van de sancties. 

Bij de aanval op de stad Slavoeta raakten twintig inwoners gewond. Ze liggen allemaal nog in een ziekenhuis, twee van hen in kritieke toestand. De aangerichte schade aan gebouwen blijkt enorm: 282 flatgebouwen, 1.404 woningen, 41 scholen, 5 gezondheidscentra, l4  culturele gebouwen en 2 kerken zijn beschadigd. Een ziekenhuis liep grote schade op. Veel ramen sneuvelden, ook op het terrein van de kerncentrale.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Wikipedia

Geen opmerkingen: