zondag 22 oktober 2023

Vrouwen in het leger krijgen passend ondergoed

Met 40.000 vrouwen in militaire dienst zag de Oekraïense legerleiding zich genoodzaakt om ook wat aan hun kleding te doen. Zo werd onlangs al bekend dat er speciaal voor vrouwen ontworpen militaire uniformen in aantocht zijn, waardoor ze eindelijk van de voor hen onhandige mannenuniformen af komen.
 
Met enige trots meldt het leger vandaag dat er ook ondergoed voor de vrouwen aan zit te komen. 'Dit ondergoed is in de praktijk getest in verschillende onderdelen van ons leger op functionaliteit, betrouwbaarheid, kwaliteit, draaggemak en de eigen voorkeur van de vrouwen.' Conclusie: het zit prima onder alle omstandigheden, ook in gevechtssituaties.

In afwachting van nieuwe uniformen voor de vrouwen in het Oekraïense leger een inzameling gehouden van militaire kleding, schoenen en andere uitrustingsstukken. Half september ging meer dan 65 kubieke meter aan spullen naar Oekraïne. 

De inzameling van overtollige kleding en schoeisel was een initiatief van de netwerkorganisatie Vrouw & Defensie die hoorde dat veel Oekraïense vrouwelijke soldaten moeten strijden op veel te grote 'kistjes' en slecht zittende uniformen. 

Bronnen: Oekrajinska Pravda, Defensie Nederland, foto: leger Oekraïne

Geen opmerkingen: