dinsdag 31 oktober 2023

Militairen opgepakt voor negenvoudige moord

De Russische autoriteiten hebben twee militairen opgepakt na de moord op een gezin in het bezette Oost-Oekraïne. Er werden onlangs negen dode burgers aangetroffen in een woning in de plaats Volnovacha, ten zuiden van de stad Donetsk. Russische media berichten dat de slachtoffers 's nachts om het leven zijn gebracht. De daders gebruikten naar verluidt automatische vuurwapens met geluiddempers.

Oekraïne heeft ook een onderzoek ingesteld naar de moorden. Mensenrechtencommissaris Dmitro Loebinets zei dat de slachtoffers een verjaardag vierden. Hij vermoedt dat de familie Kapkanets doodgeschoten is door Russische soldaten omdat ze weigerden hun huis af te staan. Op foto's is te zien hoe de slachtoffers elkaar vasthouden in een omhelzing. Onder hen ook twee kinderen van 10 en 5 jaar oud.

Zeker een van de verdachten zou uit Tsjetsjenië komen, een deelrepubliek van de Russische Federatie met veel autonomie. Leider Ramzan Kadirov heeft troepen naar Oekraïne gestuurd om mee te vechten aan Russische zijde.

Bron: AD, foto: Astra

Geen opmerkingen: