dinsdag 10 oktober 2023

VS wil steun Oekraïne en Israel samenvoegen

De Amerikaanse president Joe Biden overweegt om de militaire steun aan Oekraïne en Israel samen te voegen. Dat hebben regeringsfunctionarissen gezegd tegen de Washington Post. Zo'n besluit komt de Republikeinen tegemoet die zich verzetten tegen meer steun aan Oekraïne, maar die tegelijkertijd voorstander zijn van meer militaire steun aan Israel na de aanval van Hamas op dit land. Het besluit zo komende week al moeten vallen.

Het Witte Huis en leden van het Congres die pro-Oekraïne zijn menen dat het samenvoegen van de steun aan beide landen een aantal Republikeinen er toe zal brengen om voor het gezamenlijke pakket te stemmen omdat ze de steun aan Israel niet tegen willen houden.

Het is geen gelopen race, want de Republikeinen hebben voldoende stemmen in het Huis van Afgevaardigden om een apart steunpakket voor Israel aan te nemen. Het is tegelijkertijd nog maar de vraag of het Huis van Afgevaardigden een steunpakket voor welk land dan ook er door kunnen drukken zolang er geen nieuwe voorzitter is gekozen.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: