donderdag 12 oktober 2023

Russische militanten bereiden 'verrassing' voor

Het Russische Vrijwilligers Korps en het Legioen voor de Vrijheid van Rusland hebben zich teruggetrokken in de anonimiteit, omdat ze zich voorbereiden op 'een verrassing voor Rusland'. Dat zegt generaal-majoor Vadim Skibitski van de Oekraïense militaire inlichtingendiensten. In mei en juni was het eenvoudig om vanuit Oekraïne de Russische grens over te steken, maar sindsdien is er veel gebeurd en is het niet meer zo simpel om het buurland te overvallen met een militaire operatie.

Volgens Skibitski laten het Vrijwilligers Korps en het Legioen zich daar niet door weerhouden en worden in stilte nieuwe acties voorbereid. 'Rusland heeft meer militairen langs de grens, er zijn versterkingen aangebracht. Ze zijn dus op hun hoede. Het zal niet eenvoudig zijn, maar dat weer houdt beide groepen er niet van om zwakke plekken in de Russische verdediging te zoeken en aan te vallen.'

Op 22 mei gingen het Russische Vrijwilligers Korps en het Legioen voor de Vrijheid van Rusland de grens over om een aantal dorpen in de provincie Belgorod te 'bevrijden'. Een dag later zouden de 'saboteurs' zijn verslagen bij wat een 'anti-terroristsiche operatie' werd genoemd. 

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: