zaterdag 7 oktober 2023

Oekraïne bereidt zich voor op lastige winter

Oekraïne doet er alles aan om Russische aanvallen op de energievoorziening af te slaan. Dat die aanvallen komen is wel zeker, aldus president Volodimir Zelenski. 'Rusland herhaalt zichzelf altijd, al het kwaad dat het eerder al aanrichtte. Ook eerdere mislukkingen. Deze winter zullen ze opnieuw proberen om onze energievoorziening te vernietigen, want ze snappen nog altijd niet dat ze ons daarmee niet op de knieën krijgen.'

Zelenski overlegde gisteren met het kabinet, de generale staf, gouverneurs en vertegenwoordigers van de energiebedrijven en de communicatiesector over wat ze te doen staat. Er worden nieuwe stappen ondernomen om de luchtverdediging te versterken. Oekraïne kreeg deze week de toezegging dat Duitsland opnieuw een Patriot luchtverdedigingssysteem stuurt. Spanje voorziet Oekraïne van Hawks voor de luchtverdediging en voor reservematerialen voor de energievoorziening. Met Italië is overleg gaande over een nieuw pakket veiligheidsvoorzieningen.

De lokale en regionale overheden zijn aan het werk gezet om zich voor te bereiden op weer een lastige winter. Voor komende week zijn er al inspecties aangekondigd. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: