zaterdag 7 oktober 2023

ISW: Russische aanval Koepjansk vrij kansloos

Het Russische leger zegt een offensief te zijn begonnen bij het dorp Sinkivka, op acht kilometer ten noordoosten van Koepjansk. Ook zouden ze de snelweg N26 tussen Sjevtsjenkove en Koepjansk hevig met artillerie bestoken. Een van de commandanten noemde het offensief 'grootschalig', maar verwijderde naderhand dit bericht op sociale media. 

Het Institute for the Study of War (ISW) bevestigt het Russische offensief na een vrij rustige periode Koepjansk, eens een stad met ruim 63.000 inwoners in de provincie Charkiv, op zo'n 20 kilometer van de grens met Rusland. Tegelijkertijd constateren de analisten van het ISW dat de Russische troepen daar weinig succes zullen boeken. 

Het 25e gecombineerde leger heeft de plaats ingenomen van het 41e gecombineerde leger. Dit legeronderdeel heeft te weinig mankracht en de soldaten zijn nauwelijks getraind. Vermoed wordt dan ook dat de inzet van het 25e gecombineerde leger bij Koepjansk bedoeld is om Oekraïense troepen weg te lokken van andere plaatsen langs de frontlijn.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: