dinsdag 17 oktober 2023

Politie haalt 345 kinderen weg van front Donetsk

De politie heeft alle kinderen geëvacueerd uit twaalf dorpen in de provincie Donetsk die vlakbij de frontlijn liggen. Het zou gaan om 345 kinderen die samen met hun ouders en andere familieleden in veiligheid zijn gebracht. De evacuatie volgt op een oproep aan alle inwoners om zich in veiligheid te brengen. 

Het gaat om de dorpen Zalizne, New York en Pivnitsjne in de buurt van de stad Bachmoet waar al maandenlang hevig gevochten wordt. In de omgeving van de stad Kramatorsk betreft het de dorpen Jampil, Torske, Zaritsjne, Orichoevatka, Nikanorivka, Malinivka, Tichonivka, Vasjoetinske en Raj-Oleksandrivka.

Er zijn ook al plannen voor een volgende evacuatie, ditmaal van 253 kinderen uit de omgeving van de stadjes Toretsk en Marinka die onophoudelijk door het Russische leger worden bestookt. Ook hier gebeurt dat door de politie. De kinderen en hun familieleden worden met gepantserde wagens in veiligheid worden gebracht. De kinderen worden daarbij allemaal voorzien van een helm en een kogelvrij vest. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: